Румънският премиер Николае Чука се срещна във вторник с председателя

...
Румънският премиер Николае Чука се срещна във вторник с председателя
Коментари Харесай

Румъния е поискала бързо налагане на санкции срещу Русия

Румънският министър председател Николае Чука се срещна във вторник с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред която изрази поддръжката си за бързото използване на шестия пакет от наказания против Руската федерация, съобщи организация Аджерпрес.

Николае Чука " е изразил поддръжката си за бързото използване на шестия пакет от наказания против Руската федерация и изрично е осъдил нападателната война, която Владимир Путин разпростра против Украйна ", се показва в прессъобщение на Национално-либералната партия, чийто ръководител е румънският министър председател. Според прессъобщението министър-председателят е подчертал напъните на управляващите и гражданското общество в ръководството на обстановката с бежанците от Украйна и е изразил признателността на Румъния за напъните на Европейската комисия да поддържа страните, които играят значима роля в ръководството на тази обстановка.

На срещата Чука е декларирал, че Румъния приветства поддръжката на Европейската комисия за достъп до средствата, които са разполагаем на европейско ниво посредством фондовете да леговище, миграция и интеграция и за ръководство на границите и визите. Николае Чука е подчертал също по този начин, че е значимо Европейската комисия да даде позитивно мнение за Република Молдова, да признае европейската ѝ вероятност и да ѝ предложи статут на претендент за участие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР