Румънският предприемач Стефан Мандачи разширява веригата си от ресторанти за

...
Румънският предприемач Стефан Мандачи разширява веригата си от ресторанти за
Коментари Харесай

Румънска верига за бързо хранене влиза на българския пазар

Румънският бизнесмен Стефан Мандачи уголемява веригата си от заведения за хранене за бързо хранене "Спартан " в чужбина. Той ще влага 125 000 евро в първия клон на веригата в България. Тази година предприемачът е планувал над 700 000 евро за разширение на веригата си за заведения за хранене.

"През втората половина на 2019 година планираме да отворим първия обект на "Спартан " в България, " съобщи Стефан Мандачи, притежател на веригата заведения за хранене, представен от Ziarul Financiar. На локалния пазар предприемачът възнамерява да открие четири нови обекта тази година в градовете Букурещ, Клуж-Напока, Яш и Сибиу. Мандачи заяви, че е нужна инвестиция от 125 000 евро, с цел да се отвори всяко едно място. В момента "Спартан " има 43 закрепени и еднин мобилен обект. Брандът участва във всички огромни градове в Румъния като през 2018 година компанията регистрира доходи над 11,4 млн. евро, което е с 20% повече спрямо 2017 година.

Стефан Мандачи е предприемач от Сучава, който стана прочут с построяването на най-кратката автомагистрала в света с размер от 1 метър в символ на митинг против неналичието на пътна инфраструктура в района. Той стимулира тогавашната си самодейност с думите: "Ние сме най-бедният район в Европа. И желая автомагистрали тук, в Молдова, в моя район. Тук, в Сучава, в моя град! ", съобщи предприемачът за Euronews. Бизнесменът сподели, че се е уморил от нарушените обещания, направени от държавното управление през последните 30 години за възстановяване на пътната инфраструктура, тъй че е решил да работи самичък и е вложил 4 500 евро в плана.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР