Румънският посланик Йон Гъля коментира ролята на страната му в

...
Румънският посланик Йон Гъля коментира ролята на страната му в
Коментари Харесай

Румънският посланик представи приоритетите на европредседателството

Румънският дипломат Йон Гъля разяснява ролята на страната му в договарянията за Брекзит по време на европредседателството. По думите му, главната задача е запазването на единството на 27-те страни членки, както и разбор на всички разновидности и решения при Брекзит.

При представянето на целите на румънското европредседателство посланикът на страната у нас изрази страдание за решението на Британския парламент да отхвърли съглашението за Брекзит на Тереза Мей.
Йон Гъля, дипломат на Румъния : Започнахме с ясната концепция, че Брекзит се харакатеризира с огромна неустановеност. Най-важното за нас е да запазим единството на 27-те страни-членки, които демонстрираха, че са правилни и мощни в хода на този развой. За страдание снощният резултат може да затвърди вероятността да няма съглашение с Обединеното кралство за овакантяване на Европейски Съюз, само че в процеса на договаряния 27-те страни са потвърдили, че отворени за решения, които са допустими и за двете страни.  © Българска телеграфна агенция
Бившият министър на Българското председателство показа нашия опит и предложи по-активно разискване на значимите въпроси с бизнеса и с гражданското общество. Тя дефинира дебата за бъдещето на Европа като една от най-важните задания пред Румъния.
Лиляна Павлова: Дадохме старт на този спор, дадохме старт и на договарянията за многогодишната финансова рамка, само че точно пикът на този спор е в ръцете на румънското председателство.
Според Лиляна Павлова, задачата на Румъния ще бъде сложна и поради дребното време до евроизборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР