Румънският патриарх Даниил призова за незабавно прекратяване на военните действия

...
Румънският патриарх Даниил призова за незабавно прекратяване на военните действия
Коментари Харесай

И румънският патриарх осъди руската агресия срещу Украйна

Румънският патриарх Даниил прикани за неотложно преустановяване на военните дейности в Украйна, като ги назова " война, стартирана от Русия срещу суверенна и самостоятелна страна ".

Патриархът акцентира, че ръководената от него Румънска черква споделя позицията на " другите значими институции на Румъния и Европейския съюз ".

В умозаключение патриарх Даниил молитвено пожелава " отбрана на украинския народ и миротворческа мъдрост на всички виновни политически водачи ".

Ето и целия текст на изказването, оповестено от " Двери ", представено от БГНЕС:

" Румънската православна черква, сходно на другите значими институции в Румъния и Европейския съюз, означи с най-голяма угриженост началото на войната в Украйна, война, стартирана от Русия против суверенна и самостоятелна страна. Надяваме се, че евроатлантическите политически сили могат да намерят път към кротичък разговор за положителното на Украйна и на цяла Европа. Същевременно показваме нашата цялостна взаимност с румънските православни християни, живеещи в Украйна, както и готовността да им помогнем със личните си сили. Молим се на милосърдния Бог, Господ на мира, справедливостта и любовта, да даде протекция на украинския народ и миротворческа мъдрост на всички виновни политически водачи ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР