Румънският парламент отхвърли вота на недоверие към правителството на премиера

...
Румънският парламент отхвърли вота на недоверие към правителството на премиера
Коментари Харесай

Румънското правителство оцеля при вот на недоверие

Румънският парламент отхвърли вота на съмнение към държавното управление на премиера Виорика Дънчила, поднесен от няколко опозиционни партии.
200 депутати гласоподаваха в интерес на вота на съмнение, като бяха нужни 233 гласа. 7 национални избраници гласоподаваха " срещу ", а три са " въздържали се ", съобщи БГНЕС.
" Гласуването на вота на съмнение не събра нужните гласове, с цел да бъде признат ", съобщи ръководителят на Народното събрание Марчел Чолаку от ръководещата Социалистическа партия.
Камарата на депутатите и Сената през днешния ден гласоподава импортирания от опозицията избор на съмнение към държавното управление на Виорика Дънчила.
Социалдемократическата партия /СДП/ разгласи, че ще обезпечи нужния за гласуването кворум. Премиерът Виорика Дънчила сподели, че няма терзания във връзка на вота на съмнение, и разчита на сътрудниците си от СДП и АЛДЕ. Дънчила съобщи, че няма да води диалози с водача на АЛДЕ Калин Попеску-Търичану преди гласуването.
Предложението за избор на съмнение против държавното управление показва няколко аргументи, заради които кабинетът на СДП – АЛДЕ би трябвало да бъде свалено и беше импортирано предходната седмица в румънския парламент.То беше подписано от 173-ма депутати и съгласно последните изказвания ще бъде подкрепено от Националната Либерална Партия /НЛП/, Алианс Плюс /АП/, Партия Народно Движение /ПНД/ и Демократичен Алианс на Унгарците в Румъния /ДАУР/.
Парламентът има 465 депутати и сенатори.
Изчисленията демонстрират, че от 465 депутати обединението PSD-ALDE има 160 депутати и 81 сенатори - т.е. 241 депутати.
Опозицията има 145 сенатори и депутати.
В изявлението си пред румънския парламент министър председателят Виорика Дънчила съобщи, че опозицията не желае в действителност да ръководи, като назова партиите, които поддържат предлагането за избор на съмнение против кабинета „ Алиансът на строгите ограничавания ". Тя упрекна вносителите на вота в липса на управническа стратегия и във подправяне на истината. /BGNES
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР