Румънският Национален съвет за борба срещу дискриминацията реши да санкционира

...
Румънският Национален съвет за борба срещу дискриминацията реши да санкционира
Коментари Харесай

Глобиха кмет в Румъния, поискал контрол на ромската раждаемост

Румънският Национален съвет за битка против дискриминирането реши да глоби кмета на град Търгу Муреш Дорин Флоря с санкция от 10 000 леи (2093 евро) поради " извънредно расистки " мнения по отношение на раждаемостта измежду ромската общественост.
" Немислимо е в една демократична страна да се желае единодушието на управляващите, с цел да се зачене дете ", се акцентира в прессъобщение на съвета, представено от уеб страницата Ziare.
Санкцията идва, откакто Дорин Флоря разгласява във Фейсбук известия, в които твърди, че някои двойки, най-много от ромски генезис, вършат деца, единствено с цел да получават държавни помощи. Той предлага искащите да имат деца да бъдат подлагани на обществена анкета, с цел да получат позволение от управляващите, а в противоположен случай децата да им бъдат отнемани от страната.
" В Румъния има доста фамилии в неравностойно състояние (нямам поради хората с увреждания), а тези, които са работоспособни, само че не желаят да работят, тези, които раждат деца с единствената цел да имат източник на приход. Тези среди раждат нараснала престъпност, занемаряване, липса на обучение и така нататък ", написа във Фейсбук кметът.
Дорин Флоря предлага всички фамилии, които желаят да имат дете, да минават през наложителна анкета, която да включва: доказателство за устойчиво работно място и жилище; задоволително финансово положение; минималното несъмнено от закона равнище на образование; минималната избрана от закона възраст за родителство.
Националният съвет за битка против дискриминирането показва в решението си, че посланията на Дорин Флоря нарушават правото на достолепие на жителите от избрана обществена класа, надлежно от едно етническо малцинство, и съставляват " изказвания, подстрекаващи към ненавист, които минават границите на свободата на изложение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР