Румънският нападател на Левски Серджиу Буш заяви, че сините трябва

...
Румънският нападател на Левски Серджиу Буш заяви, че сините трябва
Коментари Харесай

Серджиу Буш: Ще се радвам да вкарам на ЦСКА, Левски трябвда да бъде пред червените

Румънският нападател на Левски Серджиу Буш съобщи, че " сините " би трябвало да са пред някогашния му тим ЦСКА в класирането на Първа лига. Той желае да вкара гол на " алените " в идното дерби. Ще се радва, в случай че това стане действителност. Буш даде забавно изявление за сътрудниците от организация БЛИЦ. Публикуваме го без съкращения.

Защо се стигна до загубата от Ботев и отрезвителна ли беше тя за вас?

- Разочарован съм от тази загуба. Можехме да победим, имахме по-добрите шансове да отбележим през първото полувреме. През втората част не играхме добре и загубихме.

Каква е разликата сред Делио Роси и Николай Митов?

- За мен е едно и също. Важното е тимът да бъде мощен, да имаме мощен състав. Виждам, че имаме доста добър тим и съм благополучен от това. За мен това е по-важното.

 Снимка 309642
Източник:

Все отново от идването на Роси направихте добра серия преди мача с Ботев...

- Да. Николай Митов работеше добре с нас. Същото прави и Делио Роси. Просто той залага повече на тактиката и това се вижда на терена.

Отстрани наподобява, че вътре в тима ставате все по-сплотен колектив. Че сте тим, а не просто група футболисти. Така ли е в реалност?

- Да. Мога да кажа, че ние сме тим. Някои сме даже положителни другари. Това се вижда на терена. Там най-важното е да си оказваме помощ един на различен и го вършим. Това е добре за Левски.

Какви са връзките ти с твоя съперник в офанзивата - Мапуку? Добре ли е това, че Левски има двама мощни нападатели?

- Разбира се. Мапуку е нападател, който сега е в топ форма. Това е добре за клуба. Той играе добре, вкарва. Следващият път може аз да бъда титуляр. Няма значение кой от двамата е на терена - би трябвало да играе този, който е в по-добра форма.

Какво е преимуществото да играеш в един клуб с футболисти като Габриел Обертан и Жорди Гомес?

- Останалите учим доста неща от тях. Те са доста положителни футболисти. С тях можем да печелим повече победи. Много са значими за клуба. Веднъж играх против Обертан в Англия. Той беше в Нюкасъл, а аз в Шефилд Уензди. Победата беше за нас. Радвам се, че в този момент сме в един тим с него.

 Снимка 309588
Източник:

В Левски има футболисти от 12 разнообразни страни. Треньорът е от 13-а. Трудна ли е връзката посред ви?

- Това не е проблем. Най-важният език е този с топката. Може би единствено тренировките са по-дълги, тъй като би трябвало да се превеждат напътствията на Делио Роси на 2-3 езика. Но това не е проблем.

Може ли Левски да завоюва купата?

- Твърде рано е да приказваме за това. Нашата цел е да печелим всеки мач. Ако най-после станем първенци - ще бъдем като в Рая.

Как оценяваш конкуренцията на Лудогорец и ЦСКА?

- Мисля, че е добре за българския футбол и за хората. Както видяхте на мача с Лудогорец. Направихме 0:0, само че стана хубав дуел, стадионът беше цялостен. Получихме червен картон рано, само че играхме добре. И мачът беше прекрасен, и почитателите ни изпратиха с овации. Добре е да има повече такива мачове.

Ще бъде ли специфичен за теб мачът с ЦСКА?

- Да, несъмнено. Надявам се да стане прекрасен мач и да спечелим. Трябва да бъдем пред тях в класирането.

 Снимка 293261
Източник:

Ще празнуваш ли в случай че вкараш гол в този мач?

- Не съм мислил за това. Концентриран съм върху моята работа. Аз съм експерт. Харесва ми да играя за Левски и ще бъда благополучен да вкарам на ЦСКА.

Имаше ли терзание в теб по какъв начин ще те посрещнат почитателите на Левски, поради това, че преди този момент си играл в ЦСКА?

- Наистина не чаках да бъда признат толкоз добре и толкоз топло от последователите на Левски. Опитвам се да давам най-хубавото от себе си за клуба. Уважавам почитателите и виждам, че те ме поддържат и уважват. Усещам това и съм благополучен.

Имал ли си някакви инцидентни срещи с почитатели на ЦСКА? Имал ли си проблеми с тях?

- Не. Никога не съм имал проблеми. Само в " Инстаграм " и " Facebook " понякога получавам някакви известия, само че това е обикновено. Като цяло не им обръщам внимание и всичко това ми е занимателно.

Мислиш ли за националния тим на Румъния. Мислиш ли, че с положителни игри в Левски ще получиш повиквателна?

- Разбира се. За всеки професионален футболист най-важното нещо е да играе за националния тим на своята страна. Мисля за това. Но желая да съм здрав, да играя добре. Ако въвеждам голове за Левски и се представям добре, сигурно ще бъда извикан.

На 24 години си, а Левски е към този момент 10-ия ти тим. Включително клубовете, в които си играл чартърен. Можем ли да те назовем футболен бродяга?

- Интересно. Наистина ли Левски е десетият ми тим?

Да.

- Не знаех. Надявам се да остана тук повече и да стана първенец с Левски.

 Снимка 304870
Източник:

Защо не съумя да се реализираш в Англия? По-трудно ли е там?

- Не. Не мисля, че е мъчно. Неприятен миг за мен беше. Изиграх два мача и за жалост получих травма, поради която отсъствах два месеца. След това имах добър интервал, само че смениха треньора. Новият пристигна с друго мислене, с разнообразни играчи. Докара 15 футболисти. И аз просто не бях в неговите проекти. Случват се такива неща във футбола.

Левски е вторият ти клуб в България. Да разбираме ли, че харесваш страната ни и София?

- Чувствам се доста добре в София и в България. Започнах добре сезона, само че сега тъкмо не съм доста удовлетворен от себе си. Все отново обаче вкарах 4 гола до момента. Надявам се да стартира да се оправям по-добре и да въвеждам още. Харесвам Левски, одобрявам и София, и се усещам доста добре тук.

Семейството ти с теб ли е в София?

- Да. Женен съм. Тук с мен са брачната половинка ми и нашата щерка. Прекарваме доста добре с тях. В София има доста хубави места за жена ми и щерка ми...

Значи да не те запитвам кои дами са по-красиви - българките или румънките?

- Не, няма проблем. Мога да отговоря. Съпругата ми не е ревностна. Мисля, че и двете страни имат доста красиви дами. В Източна Европа Господ ни е дарил с доста хубави дами. Невероятна хубост.

Приятели ли сте с другите румънски футболисти в България?

- Да. Познавам всички румънски футболист в България. Поддържаме връзка, приказваме между тях. Имам и другари от някогашния ми клуб тук. И с тях подкрепям връзка. Всички са положителни момчета и сме като братя.

 Снимка 281813
Източник:

Има ли закачки сред вас кой ще стане първенец?

- Не. Като се чуем си приказваме за това кой по какъв начин е, дали всичко при него е наред. Такива неща.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- Прекарвам времето си със фамилията си. Ходим от време на време на ресторант. Или просто си почиваме и си обръщаме внимание един на различен.

 Серджиу Буш: Фенове на ЦСКА ми писаха в обществената мрежа, очевидно съм бил значим за тях
Серджиу Буш: Фенове на ЦСКА ми писаха в обществената мрежа, очевидно съм бил значим за тях

" Левски има вяра в мен ", добави румънецът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР