Румънският министър-председател Виорика Дънчила обяви, че ще уволни министърта на

...
Румънският министър-председател Виорика Дънчила обяви, че ще уволни министърта на
Коментари Харесай

Румънският премиер поиска оставките на външния и вътрешния министър

Румънският министър-председател Виорика Дънчила разгласи, че ще уволни министърта на вътрешните работи Кармен Дан и външния министър Теодор Мелешкану, тъй като нямат утвърждението на обществото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Дънчила, която е от ръководещата Социалдемократическа партия, не уточни съответна причина за освобождението на министрите, само че не насочи и обвинявания към тях.

След диалог с Дънчила Кармен Дан е подала оставка през вчерашния ден.

Рамона Мънеску от съдружния сътрудник на СДП - Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ), ще бъде назначена за външен министър, а сенаторът от СДП Николае Мога ще поеме вътрешното министерство.

ДПА цитира румънски медии, съгласно които министрите на външните и на вътрешните работи са организирали европейските избори на 26 май, които са протекли безредно на някои места. В редица румънски посолства е имало напрежение, до момента в който чиновниците са се опитвали да се оправят с напора на огромен брой искащи да гласоподават на европейските избори.

Дан бе подложена на критика, откакто полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне антиправителствени митинги през август.

Дънчила се пробва да усъвършенства имиджа на партията си преди президентските избори на 10 ноември, споделят румънски политически анализатори, представени от ДПА. Партийният водач Ливиу Драгня бе наказан за корупция през май и е в пандиза за 3 години и половина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР