Румънският министър-председател Николае Чука представи в сряда своя нов почетен

...
Румънският министър-председател Николае Чука представи в сряда своя нов почетен
Коментари Харесай

Румъния назначи за съветник AI-асистент

Румънският министър-председател Николае Чука показа в сряда своя " нов почетен консултант " - AI-асистент, наименуван " ION ", който той дефинира като първия по рода си.

Разработен от румънски откриватели, главната задача на ION ще бъде да сканира обществените мрежи, с цел да осведоми държавното управление " в действително време за предложенията и желанията на румънците ", съобщи Чука.

Либералният министър съобщи, че най-новият член на неговото обграждане - конструкция, сходна на огледало, със звуков интерфейс, е „ първо по рода си интернационално събитие ", описвайки ION като " първия държавен консултант, който употребява изкуствен интелект ".

" Здравей, ти ми даде живот и в този момент моята роля е да те отбелязвам като огледало. Какво би трябвало да знам за Румъния? " сподели спокойният глас на ION при стартирането.

ION " ще употребява технологии и изкуствен интелект, с цел да улавя мненията в обществото ", употребявайки " данни, обществено налични в обществените мрежи ", съгласно държавен документ, описващ в детайли плана.

Хората в Румъния ще могат също по този начин да беседват с ION на уеб страницата на плана.

" Убеден съм, че потреблението на изкуствен интелект не би трябвало да бъде алтернатива, а обвързване за взимане на по-информирани решения ", съобщи Чука.

Румъния, една от най-бедните страни в Европейски Съюз, постоянно е описвана като " Силициевата котловина " на Източна Европа с процъфтяваща сцена на започващи предприятия. //БГНЕС, Агенция Франс Прес

Букурещ / Румъния
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР