Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението

...
Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Здравният министър на Румъния подаде оставка

Румънският министър на опазването на здравето Виктор Костаке подаде оставка поради разпространяването на ковид в страната. До момента в страната са умряли 17 души от COVID-19, съобщи БГНЕС.
Министър-председателят Лудовик Орбан съобщи, че оставката е по персонални и професионални аргументи. Той предложи досегашният държавен секретар в министерството на опазването на здравето Нелу Татару да заеме поста на Костаке.
Вчера министърът в оставка сподели, че всички поданици на Букурещ скоро ще могат да бъдат подложени на тест за вируса. Преди това управляващите оповестиха за 906 случая на зараза с ковид, а 17 пациенти са умряли. "Искаме да използван иновационна стратегия, както в Южна Корея, с цел да тестваме всички поданици на Букурещ за ковид, благодарение на мобилни групи за тестване. В момента имаме потребност от 2-5 милиона теста ", сподели Костаке. Шефът на Министерството на здравеопазването означи, че към днешна дата не се вършат проби на всички хора, които са в карантина. Той изрази вяра, че идната седмица в страната ще има още проби за ковид.
Румънският президент Клаус Йоханис на 16 март разгласи въвеждането на ексклузивен режим поради ковид. По-рано управляващите на страната взеха решение да прекратят връзките по въздух с Италия, както и с Испания. В Румъния бяха анулирани образователните занятия в детски градини и учебни заведения, неразрешени бяха обществени събития, затворени бяха търговски центрове и заведения за публично хранене, а в страната бе въведен полицейски час. На хората над 65 години е неразрешено да напущат домовете си без основателна потребност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР