Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението

...
Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението
Коментари Харесай

Здравният министър на Румъния подаде оставка заради коронавируса

 Румънският министър на опазването на здравето Виктор Костаке подаде оставка поради разпространяването на ковид в страната. До момента в страната са умряли 17 души от COVID-19, съобщи БГНЕС.

Министър-председателят Лудовик Орбан съобщи, че оставката е по персонални и професионални аргументи. Той предложи досегашният държавен секретар в министерството на опазването на здравето Нелу Татару да заеме поста на Костаке.

Вчера министърът в оставка каза, че всички поданици на Букурещ скоро ще могат да бъдат подложени на тест за вируса. Преди това управляващите оповестиха за 906 случая на зараза с ковид, а 17 пациенти са умряли. " Искаме да използван иновационна стратегия, както в Южна Корея, с цел да тестваме всички поданици на Букурещ за ковид, благодарение на мобилни групи за тестване. В момента имаме потребност от 2-5 милиона теста ", сподели Костаке. Шефът на Министерството на здравеопазването означи, че към днешна дата не се вършат проби на всички хора, които са в карантина. Той изрази вяра, че идната седмица в страната ще има още проби за ковид.

Румънският президент Клаус Йоханис на 16 март разгласи въвеждането на ексклузивен режим поради ковид. По-рано управляващите на страната взеха решение да прекратят връзките по въздух с Италия, както и с Испания. В Румъния бяха анулирани образователните занятия в детски градини и учебни заведения, неразрешени бяха обществени събития, затворени бяха търговски центрове и заведения за публично хранене, а в страната бе въведен полицейски час. На хората над 65 години е неразрешено да напущат домовете си без основателна потребност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР