Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка на фона

...
Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка на фона
Коментари Харесай

Падна главата на здравния министър в Румъния заради COVID-19

Румънският министър на опазването на здравето Виктор Костаке подаде оставка на фона на епидемията от COVID-19, която лиши живота на 17 румънци досега, съобщи организация Аджерпрес.

За подадената оставка заяви през днешния ден министър председателят Лудовик Орбан в изказване от двореца Виктория (Министерски съвет). Орбан посочи, че решението е взето по "лични и професионални аргументи ", оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Премиерът Орбан ще предложи за министър на опазването на здравето досегашния държавен секретар във ведомството Нелу Татару.

Премиерът изрази страдание за оставката, само че добави, че демонстрира схващане и благодари на Костаке за положителното съдействие през петте месеца, които е бил на този пост, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера Виктор Костаке заяви, че е подготвил протокол за новаторска стратегия, посредством която да бъдат тествани за ковид всички поданици на Букурещ посредством мобилни екипи по метода от врата на врата.

Неговата самодейност провокира и многочислени рецензии, показва осведомителният уебсайт Зиаре. Според мнозина приоритет при тестване би следвало да имат медицинските фрагменти и жителите на град Сучава, където досега са регистрирани най-вече жертви на ковид.

По последни данни броят на жертвите на Ковид-19 в Румъния са 17, а броят на инфектираните - 906. Страната вкара изключително състояние на 16 март.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР