Румънският министър на здравеопазването Нелу Татару съобщи днес нови данни

...
Румънският министър на здравеопазването Нелу Татару съобщи днес нови данни
Коментари Харесай

Рекорден скок на заразените с коронавирус в Румъния

Румънският министър на опазването на здравето Нелу Татару заяви през днешния ден нови данни за броя на инфектираните с ковид в страната, от които излиза наяве, че през последните 24 часа са доказани 445 нови случая, с което броят на инфектираните е достигнал 3183 души, съобщи телевизия Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.
Регистрираните смъртни случаи вследствие на ковид са 118. Общо 283 души са оповестени за излекувани и са изписани от лечебните заведения. В момента 83 пациенти са подложени на интензивно лекуване.
Татару съобщи, че сега има три огромни огнища на ковид в страната - това са североизточният град Сучава, западният град Арад и град Дева навътре в страната. Той насочи апел за готовност към целия медицински личен състав в подтекста на епидемията от ковид, като посочи, че това е сложен миг на "борба против хронометъра ".
"Знам от какво имате потребност, тъй като съм до вас и ще продължа да вървя в лечебните заведения, с цел да правя оценка обстановката на място. Не сте сами! ", увери здравният министър.
Същевременно президентът Клаус Йоханис още веднъж насочи апел към румънците да съблюдават разпоредбите, избрани от управляващите. Той уточни, че Румъния е навлязла в най-тежкия стадий от епидемията от ковид и акцентира, че "ако не съблюдаваме прецизно всички ограничения, наложени от управляващите, загубите на човешки живот ще стават от ден на ден ".
Главният инспекторат на румънската полиция заяви, че през последните 24 часа са наложени над 9100 санкции на стойност над 11 090 347 леи (2,28 милиона евро) за нарушение на рестриктивните мерки на придвижването в границите на ограниченията за битката против епидемията.
Президентът Йоханис също по този начин моли към румънците, живеещи в чужбина, да не се връщат в страната за Великденските празници. "Много е значимо да разберете, че връщането ви в страната е извънредно рисково както за вас, по този начин и за тези, на които държите ", акцентира президентът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР