Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога подаде оставка след

...
Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога подаде оставка след
Коментари Харесай

Румънският министър на вътрешните работи подаде оставка

Румънският министър на вътрешните работи Николае Мога подаде оставка след абсурда с отвличането и убийството на 15-годишно момиче в град Каракал, съобщи DarikNews. Той бе назначен за вътрешен министър единствено преди шест дни. „ В диалог с премиера взех решение да напусна поста. Оставката ми би трябвало да се преглежда като ново начало за министерството ", сподели Мога.

В понеделник поради същия случай бе уволнен началникът на румънската национална полиция Йоан Буда.

Петнайсетгодишното момиче изчезна в сряда, на 24 юли, откакто се е качило на минаващ автомобил от своето село за Каракал. В четвъртък то се обадило три пъти на телефона за незабавна помощ, като споделило, че е отвлечено от чужд мъж. Службата за незабавна помощ не съумяла да локализира от кое място идва позвъняването и полицията отишла в дома на мъжа едвам в петък сутринта, към 19 часа след сигнала на момичето.

Заподозреният за нейното ликвидиране 66-годишен мъж е арестуван, а при обиск в дома му са открити овъглени остатъци от тяло и движимости, принадлежащи на изчезналото момиче. Той призна, че е умъртвил две тийнейджърки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР