Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че двама

...
Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че двама
Коментари Харесай

Двама души загинаха при наводнения в Румъния

Румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде заяви, че двама души от северните окръзи Сату Маре и Яш са починали вследствие на рисковите метеорологични феномени и наводненията в тези окръзи в последните дни, съобщи Аджерпрес. Той изиска от префектите "бързи и ефикасни " реакции и "отлична готовност ", с цел да се намесят допустимо най-бързо в поддръжка на тежко засегнатите обитаеми места. Министърът означи, че "опасността не е отминала ".
Главният инспекторат за изключителни обстановки заяви, че през последните 24 часа проливните дъждове са предизвикали наводнения в 36 обитаеми места в 15 окръга, а пожарникарите са евакуирали десетки туристи, блокирани от прииждащите води.Изпомпвана е вода от десетки къщи, изби, икономически постройки и дворове. Трафикът в някои сектори от пътната мрежа е бил блокиран поради паднали дървета или развалени мостове.
Премиерът Флорин Къцу изиска от префектите да завършат бързо оценката на вредите в засегнатите от наводненията зони, тъй че при идната актуализация на бюджета да бъдат отпуснати нужните средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР