Румънският министър на отбраната Василе Динку подаде оставка, след като

...
Румънският министър на отбраната Василе Динку подаде оставка, след като
Коментари Харесай

Военният министър на Румъния си подаде оставката заради коментари за Украйна

Румънският министър на защитата Василе Динку подаде оставка, откакто направи обществени изказвания, намекващи, че Украйна може да би трябвало да отстъпи територия на Русия като част от евентуални договаряния, ориентирани към преустановяване на войната, написа Bloomberg .

Коментарите провокираха укори от президента на Румъния Клаус Йоханис, който съобщи, че единствено държавното управление в Киев може да реши с кого да договаря. Динку, който повдигна вероятността за договаряния Русия-Украйна, следени от Организацията на Северноатлантическия пакт, цитира " невъзможността “ да работи с президента в писмо за оставка в понеделник.

" Смятам за належащо да се отдръпва от тази позиция, с цел да не оскърбявам по никакъв метод процесите и стратегиите за взимане на решения, които изискват отмереност по цялата командна верига “, изясни Динку в писмото, оповестено на страницата му във Facebook.

60-годишният социолог и член на ръководещата Социалдемократическа партия, допусна в телевизионно изявление на 8 октомври, че украинското държавно управление не е в положение да стартира договаряния единствено, " тъй като неговата политическа класа не може да си разреши да поеме загубата на територии - несправедлива загуба на територии “.

Румъния, която граничи с Украйна, е член на НАТО. Социалдемократическият водач на нацията Марсел Чолаку се причисли към Йоханис в рецензиите към Динку, който притегли вниманието след началото на съветската инвазия през февруари поради спорни мнения по отношение на войната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР