Румънският министър на образованието Валентин Попа подаде оставка днес след

...
Румънският министър на образованието Валентин Попа подаде оставка днес след
Коментари Харесай

Румънският министър на образованието подаде оставка

Румънският министър на образованието Валентин Попа подаде оставка през днешния ден след диалог в Народното събрание с ръководителя на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня, съобщи Медиафакс.
Оставката идва, откакто ръководителят на Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) Келемен Хунор предходната седмица изиска отстраняването му, като съобщи, че министърът е взел две решения, с които групировката на етническите унгарци не е съгласна. Едното решение се отнася за проучването на румънски език в началните класове на учебните заведения с преподаване на майчин език, а другото - за сливането на два университета в град Търгу Муреш, съобщи Българска телеграфна агенция.
Лидерът на ДСУР съобщи, че протоколът за парламентарно съдействие със СДП към момента е в действие, само че държавното управление би трябвало да реши проблемите в региона на образованието.
От своя страна ръководителят на СДП Ливиу Драгня призна, че Келемен Хунор е прав и че освен ДСУР, само че и всички останали малцинства са повдигнали този въпрос.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР