Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказание със затвор

...
Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказание със затвор
Коментари Харесай

Румънският финансов министър: Който не не плаща задълженията си навреме, в затвора

Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага наказване със затвор за тези, които не заплащат в точния момент налозите и осигуровките си, оповестява в. " Гъндул ".

Теодорович е внесъл в Сената със незабавна процедура проектозакон, който планува наказване от 1 до 6 години затвор за невнасяне в планувания от закона 30-дневен период на дължимите суми, в това число здравни и пенсионни осигуровки, налог върху приходите, налози от наеми, авторски права, дивиденти и така нататък

Същевременно затвор от 2 до 7 години се планува при положение на укриване на източници на приходи или облагаемо имущество, заличаване на счетоводни документи, водене на двойно счетоводство, подаване на погрешни данъчни или митнически заявления и други.

Проектозаконът планува също понижаване на половина на размера на наказването, в случай че по време на наказателното гонене или правосъдния развой обвиненият погаси изцяло отговорностите си. Деянията няма да се санкционират, в случай че нанесените вреди са до 10 000 евро и бъдат възобновени изцяло.

В. " Адевърул " разяснява, че Еуджен Теодорович се пробва да прокара закон, който облагодетелства данъчните измамници. Изданието обръща внимание, че планът е импортиран от Теодорович в качеството му на сенатор от Социалдемократическата партия, а не на министър на финансите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР