Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага данъчна амнистия за

...
Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага данъчна амнистия за
Коментари Харесай

Румъния обмисля данъчна амнистия за частни и държавни компании

Румънският министър на финансите Еуджен Теодорович предлага данъчна прошка за частни и държавни компании, написа през днешния ден в. " Ромъния либера ".

Данъчната прошка има ролята да заличи историческите отговорности на държавните компании, с цел да станат още веднъж забавни на пазара, съобщи нощес Теодорович пред телевизия Антена 3. Според него това би трябвало да бъде направено, с цел да може фирмите да имат бъдеще. Министърът увери, че стъпката не е метод да бъдат отписани задълженията на избрани членове на ръководещите социалдемократи.

Министърът посочи, че румънската страна има единодушието на Международния валутен фонд и на Европейската комисия да приложи този механизъм, както и че по-късно ще последва преструктуриране на тези компании по модели от частния бранш.

За частните компании и физическите лица със отговорности с лихви и неустойки, министърът сподели, че би трябвало да бъде помислено за сходен механизъм. " И там би трябвало да измислим подобен механизъм, тъй като би трябвало да бъдат равнопоставени на пазара, колкото е допустимо, да няма една зона на държавна помощ, т.е. на едни даваш, на други в този бранш - не ", изясни министърът.

Еуджен Теодорович сподели още, че механизмът на данъчна прошка, прибавен през 2015 година, е проработил и е донесъл повече средства в държавния бюджет. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР