Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан е поискал от новия председател на

...
Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан е поискал от новия председател на
Коментари Харесай

Румънски евродепутат поиска от Фон дер Лайен отпадане на Шенген

Румънският евродепутат Зигфрид Мурешан е изискал от новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да реализира присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство, написа в. "Ромъния либера ", като се базира на осведомителния уебсайт Нюз.ро.

"Като румънски евродепутат желая да Ви кажа една-единствена дума: Шенген. България и Румъния извършват изискванията за присъединение към Шенгенската зона още от 2011 година Ние, Европейският парламент, поискахме присъединението доста пъти. Призовавам Ви да се присъедините към Народното събрание и дружно с нас да употребявате инструментите, които имате разполагаем, с цел да постигнете присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство ". Това е декларирал Зигфрид Мурешан на пленарно съвещание на Европейския парламент по време на разискванията по кандидатурата за поста ръководител на Европейската комисия, написа "Ромъния либера ". По думите му жителите на България и Румъния имат най-големи упования по този въпрос. Мурешан акцентира, че присъединението на България и Румъния към Шенген ще укрепи сигурността на Шенгенското пространство, а няма да я отслаби.

Същевременно румънският евродепутат е поздравил Урсула фон дер Лайен за амбициозния и реален метод, написа още вестникът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР