Румънският евродепутат Мария Грапини е опитала да фалшифицира резултата от

...
Румънският евродепутат Мария Грапини е опитала да фалшифицира резултата от
Коментари Харесай

В. Береану за Фрог: Румънска евродепутатка опита да фалшифицира резултата на Кьовеши

Румънският евродепутат Мария Грапини е пробвала да фалшифицира резултата от преброяването на гласовете за Лаура Кьовеши, румънският претендент за европейски основен прокурор, сподели пред Фрогнюз журналистът Владо Береану.
Мария Грапини е пробвала да преброи 3 листчета за едно в ущърб на Кьовеши. Нейната колежка от Правната комисия Джудит Сарджентини забелязала това и провалила опита за подправяне на резултата.

Първите думи на Кьовеши след прослушването й били: „ Гласуването не е единствено за мен, а за всички прокурорив Румъния, които се пробват да работят под натиск”.

Медиите в Румъния са на страната на своята сънародничка. Те пишат, че Кьовеши е задоволително добра да се бори с корупцията в цяла Европа, само че не и за Румъния.

В момента северната ни съседка се тресе от митинги поради изключителния държавен декрет №7, който основава суперпрокуратура. Тя има пълномощията да вкара всеки в пандиза. Този декрет, може да бъде анулиран от омбудсмана, само че не се прави, тъй като той е човек на ръководещата партия. Докато не падне указът, съдилищата и прокуратурата ще бъдат затворени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР