Румънският анализатор и бивш говорител на правосъдното министерство на Румъния

...
Румънският анализатор и бивш говорител на правосъдното министерство на Румъния
Коментари Харесай

Румънски анализатор: Лаура Кьовеши е точният човек за главен прокурор на ЕС

Румънският анализатор и някогашен представител на правосъдното министерство на Румъния Дан Тапалага дефинира спечелилата гласовете на Екологичен потенциал, само че изгубилата поддръжката на личната си страната Лаура Кьовеши като експерт с огромен кураж и точният човек за основен прокурор на Европейски Съюз.

Според него има масирана акция от страна на румънското лоби на властимащите против някогашната ръководителка на антикорупционния орган в Румъния. Това той разяснява в „ 120 минути”.

Снимка: bTV

Лаура Кьовеши е главният любимец на Екологичен потенциал за поста на европейски основен прокурор. И то макар волята на държавното управление на родната й страна.
Патова обстановка в Брюксел за избора на основен прокурор на Европейски Съюз България също ще има собствен представител в европейската основна прокуратура
На чуването тя съобщи, че може да накара новата прокурорска конструкция да работи в страните членки, прилагайки личния си опит от Румъния. И акцентира, че по нейно време румънската прокуратура е възстановила средства за над 3 милиарда евро.

Снимка: bTV

Европейската прокуратура би трябвало да проработи през 2020 година. Основната й цел - да санкционира злоупотребите с еврофондове и измами с Данък добавена стойност.

Според Дан Тапалага румънското лоби на властимащите е помолило България да гласоподава против Лаура.

Снимка: bTV

„ Файненшъл таймс” разгласява публикация, в която се твърди, че държавното управление от Букурещ се е пробвало да накара прилежащите страни – от Централна и Източна Европа - да гласоподават против Кьовеши. И тук можем да създадем още едно умозаключение – за какво тези страни одобриха тази молба на Румъния, за какво гласоподават против този прокурор антикорупция. Нивото на корупция с евросредства в тези страни е доста високо, затова”, разяснява Тапалага.

И румънци, и българи са упрекнати в обири от еврофондове. И то политиците, добави анализаторът.
Съдия Куцкова: Кьовеши има поддръжката на румънското общество Лаура Кьовеши е главният любимец на Екологичен потенциал за поста на европейски основен прокурор
„ Лично мен ме впечатли куражът и решителността й и на летището, и по време на чуването. Невероятната й воля да се бори. Когато цяла страна е против теб, а ти да вървиш напред – това е извънреден кураж”, сподели Тапалага.

Той изясни, че от две години правораздаването в Румъния е нападнато от настоящи политици.

Снимка: bTV

„ Сега има доста ръководещи, които се проверяват от антикорупционния орган на Румъния. Някои от тях са и наказани. Между тях е и Ливиу Драгня, който е началник на партията на власт. Той е и фактическият началник на Румъния”, разяснява Тапалага.

Според него фактът, че Лаура Кьовеши бе извикана да дава пояснение по обвиняване в деня, когато кандидатства, демонстрира по какъв начин работи властта в Румъния и е убедило Европа, че това е индивидът, който би трябвало да води тази прокуратура.
Екологичен потенциал взема решение кой ще е идващият основен прокурор на Европейски Съюз В комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи ще се организира избор
Преди седмица посланиците на страните членки издигнаха за началник Жан-Франсоа Бонер.

България също ще има собствен представител в Европейската основна прокуратура. На финалната права в състезанието са двама прокурори и един арбитър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР