Румънските военни са открили отломки, за които се предполага, че

...
Румънските военни са открили отломки, за които се предполага, че
Коментари Харесай

Румънските военни са открили нови отломки от руски дрон

Румънските военни са разкрили парчета, за които се допуска, че са от съветски дрон, покрай един от ръкавите на река Дунав, заяви румънският министър на защитата, представен от „ Киев Индипендънт “.

По данни на военното министерство към 11:30 ч. локално време екипаж на румънски хеликоптер е разкрил хипотетични парчета от дрон край селата Нуфарул и Виктория в окръг Тулча, разпръснати на повърхност от няколко десетки метра.

Съобщава се, че към мястото е изпратен различен хеликоптер със профилиран екип на борда, който да изследва фрагментите.

Селата са ситуирани на разклонението на река Дунав, наречено Свети Георги, на към 15-20 км. югоизточно от украинската граница.

Това не е първият случай, в който румънските управляващи намират фрагменти от съветски безпилотни самолети, унищожени при удари против Украйна.

След едностранното преустановяване на Черноморската самодейност за зърно, Русия ускори офанзивите си против украинската пристанищна инфраструктура, насочвайки се към украинските речни пристанища Измаил и Рени наоколо до румънската граница.

След нахлуване с дрон през нощта на 4 септември Украйна съобщи, че няколко безпилотни летателни апарата са паднали и са се взривили на румънска територия.

Първоначално Букурещ отхвърли известието, след което на 6 септември министърът на защитата Ангел Тилвар удостовери, че на румънския бряг на река Дунав са открити фрагменти от дронове.

На 9 септември румънските военни откриха парчета от още един дрон, сходен на тези, употребявани от съветската войска, в Плауру, село единствено на няколкостотин метра от украинската граница./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР