Румънските власти задържаха собственик на компания за унищожаване на паразити.

...
Румънските власти задържаха собственик на компания за унищожаване на паразити.
Коментари Харесай

Собственик на компания за унищожаване на паразити е арестуван за смъртта на трима души в Румъния

Румънските управляващи задържаха притежател на компания за заличаване на паразити. Той е упрекнат в това, че откакто компанията му обработила два блока със гибелен химикал за битка с вредители, трима души са починали, а 28 други са били приети в болница, предава AFP.
Бебе на една седмица, тригодишно дете и майка му на 28 са умряли, откакто през уикенда блокът, в който са живели, е бил напръскан с пестициди.
Два блока със стотици жилища в западния румънски град Тимишоара са били евакуирани откакто компанията ги е напръскала с токсичния препарат.
Собственикът на компанията, направила битката с вредителите, се проверява за ликвидиране, телесни повреди и трафик на токсични субстанции, оповестиха от прокуратурата.
" Тестовете, които направихме, откриха следи от железни фосфиди, евентуално алуминиеви, над законовата граница, в смъртоносна доза ", сподели Кристина Попа от държавната ветеринарно-санитарна организация пред кореспонденти.
Адвокатът на притежателя на компанията Калин Стайкулеску съобщи, че клиентът е закупил веществото " от контакт " без квитанция, оповестява Агенция " Фокус ".
" Той знаеше, че са мощни, само че нямаше визия, че са токсични или смъртоносни за хората ", съобщи Стайкулеску пред осведомителна организация Mediafax, представен от AFP.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР