Румънските власти искат да забранят на румънците да закупуват повече

...
Румънските власти искат да забранят на румънците да закупуват повече
Коментари Харесай

​Румънците няма да могат да купуват повече от една кола втора ръка за 2 години

Румънските управляващи желаят да забранят на румънците да закупуват повече от един автомобил " втора употреба " в интервал от две години, написа в. " Ромъния либера ", като се базира на законопроект на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП). Употребяваните коли, импортирани от чужбина, ще бъдат търгувани единствено от компании, а физическите лица ще могат да купуват подобен автомобил единствено един път на две години, планува законопроектът.

 © фотография: АРХИВ
Ако бъде утвърдена, възбраната ще се отрази на правото на благосъстоятелност и на опцията за разполагане с персонално имущество. Мерките ще бъдат доста по-сурови от разпоредбите, посредством които държавното управление желае да обезсърчи лицата, които купуват доста коли " втора употреба " от чужбина и ги продават в Румъния без да заплащат налог. До момента тези ограничения са от данъчно естество - посредством по-високи такси.

Според данни на Националната данъчна администрация в Румъния през 2016 година редица физически лица, които не са данъчно регистрирани, са имали и са търгували с коли " втора употреба ". Данъчната администрация е установила у някои лица благосъстоятелност върху 10-15 автомобила. Тъй като тези хора развиват икономическа активност, която не е разрешена по закон, не е записана фискално и не се заявяват доходи от нея, защото колите са считани за персонално имущество, се постанова предприемането на ограничения, които да предотвратят сходни обстановка, гласят причините на държавното управление.

В. " Зиарул финанчиар " написа за " обезверено предизвестие на огромните компании и вложители в Румъния по адрес на ръководещите ". " Не желаеме понижаване на такси и налози. Искаме да оставите нещата такива, каквито са, тъй като поставяте в заплаха икономическия и данъчния баланс в страната ", приканват компании и вложители. Коалицията за развиване на Румъния, която сплотява най-големите компании и най-силните вложители в страната, желае от държавното управление на СДП " да спре шоковата терапия ".

Румънското държавно управление възнамерява от 1 януари 2018 година да понижи налога върху приходите от 16 % на 10 %, да трансферира напълно обществените осигуровки от работодателя върху служителя, да усили минималната работна заплата от 1450 леи на 1900 леи и да понижи обществените удръжки.

Макар че държавното управление на СДП разполага със устойчиво парламентарно болшинство в обединението с Алианс на либералите и демократите, то провокира законодателно и фискално комплициране измежду вложителите и компаниите, които виждат пред очите си единствено макроикономическо излизане от надзор, написа " Зиарул финанчиар ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР