Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу разработиха „летяща чиния“,

...
Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу разработиха „летяща чиния“,
Коментари Харесай

Румънците създадоха летяща чиния

Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу създадоха „ летяща паница “, която може да развие трансзвукова и свръхзвукова скорост, заяви Инвест-Форсайт.

Маневреност на квадрокоптер, скорост на реактивен аероплан и контур на извънземен галактически транспортен съд от научнофантастични филми - по този начин румънските изобретатели разказват устройство, което са конструирали. Прототипът на „ летящата паница “ има функционалност за отвесно политане и кацане. Хоризонталният полет се прави с помощта на силата на покачване на повърхността на въздухоплавателното средство.

Прототипно безпилотно устройство с диаметър 1,2 метра към този момент е било тествано. Според основателите му, конструирана в цялостната дължина „ летящата паница “ ще бъде в положение да качи на борда един или повече пасажери.

Изобретатели от разнообразни страни и преди са пробвали да основат летящи устройства под формата на плочи или дискове. Румънските инженери Разван Сабие и Иосиф Тапосу са преброили към тридесет плана за летателни апарати с форма на диск. Преди няколко години даже Националните архиви на Съединените щати разгласиха скици за военни модели, създадени през 50-те години. Всички сходни устройства обаче са били сложни за надзор и без опция да има човек на борда, до момента в който новият румънски уред преодолява тези проблеми.

Диаметърът на „ летящата паница “ е 1,2 метра, а придвижването се прави с 6 електрически винта в опашката и долните елементи. От двете страни има въздушни дюзи за смяна на посоката на полета. В бъдеще плочата ще бъде оборудвана с два турбореактивни мотора за свръхзвуков полет.

Устройството се назовава ADIFO (All Drections Flying Object), т.е. летящ обект, който се движи във всички направления. Прототипът може да лети като дрон, много постепенно, само че с огромна маневреност.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР