Румънски стартъп, който продава обновени смартфони от висок клас, цели

...
Румънски стартъп, който продава обновени смартфони от висок клас, цели
Коментари Харесай

Румънски стартъп, който продава смартфони, цели да стане основен играч в Източна Европа

Румънски стартъп, който продава актуализирани смарт телефони от висок клас, цели да доближи до 10% от пазара на смарт телефони в Румъния и да стане районен състезател в Източна Европа, съгласно съоснователя му Грегоар Вигрукс, френски бизнесмен и предприемач, живеещ в Румъния.

Румънският започващ fenix.eco пусна " отвори " своя онлайн магазин в понеделник. В момента Fenix.eco предлага над 20 модела смарт телефони от висок клас, които костват приблизително на половин цена от новите, написа Romania Insider.

" Fenix.eco е онлайн магазин за интелигентни купувачи. Без да вършим взаимни отстъпки с качеството, нашите клиенти икономисват приблизително 50%от даден артикул. Включихме правилата на кръговата стопанска система в нашия бизнес модел, което прави нашето решение още по-завладяващо в тези предизвикателни времена ", съобщи един от създателите, който е вложил 200 хиляди евро във fenix.eco.

Fenix.eco има за цел да даде на потребителите доста от преимуществата на закупуването на нов смарт телефон, в това число качеството и гаранцията, само че на цената на модел втора ръка. Онлайн магазинът продава от 12 до 36-месечни смарт телефони Apple, Samsung и Huawei, които са професионално почистени и изцяло актуализирани от сертифициран по ISO сътрудник.

Всички телефони се продават с 12-месечна гаранция. Купувачите в цяла Румъния получават пакета си в границите на 24 до 48 часа откакто създадат поръчката. Освен актуализирания телефон, има и аксесоари, в това число нов кабел и нови слушалки, които влизат в цената.

" Освен че е пестелив избор за купувачите, fenix.eco е и прелъстителен вид за тези, които се грижат за околната среда. Производството на нов смарт телефон е злополука за планетата: той изисква 13 тона вода, създава 55 кг. въглероден диоксид и се употребяват до 35 кг първични материали! " добави предприемачът.

Очаква се световният пазар на смарт телефони втора ръка да нарасне от 27 милиарда $ през 2019 година до 67 милиарда $ през 2023 година, съгласно IDC.

Макар и относително нови в Източна Европа, обновените смарт телефони са известен избор в Западна Европа. Във Франция и Германия те съставляват над 10% от пазара през 2019 година

" Близо 5 милиона смарт телефона се продават в Румъния всяка година. Нашата дълготрайна упоритост е да завладеем 10% от този пазар, което се равнява на продажбата на 500 000 телефона годишно. Това е нашият проект единствено за Румъния. В момента водим диалози с вложителите за разширение на fenix.eco към други три източноевропейски страни през 2021 година ", сподели Вигрукс.

Грегоар Вигрикс e вложил в 12 започващи компании в Румъния и до момента е основал 5 компании. Най-големият бизнес, на който той е съосновател, е TELUS International Europe, аутсорсинг компания, която сега има 5000 членове на екипа в България и Румъния. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР