Румънски специалист прогнозира, че коронавирусът ще бъде победен до 1

...
Румънски специалист прогнозира, че коронавирусът ще бъде победен до 1
Коментари Харесай

Специалист: Коронавирусът ще бъде победен на 1 юли в Румъния

Румънски експерт предвижда, че коронавирусът ще бъде надвит до 1 юли и че жертвите на Ковид-19 в Румъния ще надвишават 2 600 души, оповестява в. " Адевърул ".

Предприемачът Богдан Мику разгласява на страницата си във Facebook симулация на развиването на епидемията от ковид в Румъния. Симулацията се основава на математически модели, които се потвърждават като много точни, написа " Адевърул " и добавя, че съгласно неговия модел на 2 април в Румъния би следвало да има 2 756 инфектирани с вируса и 112 жертви, а съгласно формалните данни на управляващите броят на инфектираните през вчерашния ден бе 2 738, а смъртните случаи бяха 107, предава Българска телеграфна агенция.

Мику разяснява, че е направил симулацията, с цел да сътвори проект за нужните покупки на здравно съоръжение по време на рецесията. Избрал е по-оптимистичен сюжет от този в Италия и Испания, защото Румъния предприе ограничения за обществена отдалеченост по-рано от тези страни. Като променливи е въвел два индикатора - % на съблюдаване на ограниченията за обществена отдалеченост и брой на инфектирани лица, които са влезнали в страната. Той изхожда от позицията, че 67 % от хората съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, което е действително съгласно него, и от презумпцията, че в страната са влезнали 2000 инфектирани, като е сверил данните от гранична полиция за броя на пристигналите в Румъния и това от кои страни идват. Избрал е като " нулев ден " 8 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР