Румънски прокурори заведоха наказателно дело срещу пенсиониран полицай, който заразил

...
Румънски прокурори заведоха наказателно дело срещу пенсиониран полицай, който заразил
Коментари Харесай

Заведоха дело срещу бивш полицай в Румъния, заразил хора с коронавирус

Румънски прокурори заведоха наказателно дело против пенсиониран служител на реда, който заразил шест души с ковид, откакто скрил обстоятелството, че се е върнал от пътешестване в Израел, съобщи уеб сайтът Хотнюз.

60-годишният мъж е бил настанен в болничното заведение на министерството на вътрешните работи "Димитрие Джерота " в Букурещ на 5 март.

Според известие на Групата за стратегическа връзка мъжът е упрекнат в закононарушението "възпрепятстване на битката с заболяванията ", предвиждащо затвор от един месец до две години или санкция.

Мъжът скрил от управляващите, че се е върнал от Израел на 26 февруари. В момента на постъпването си в болничното заведение той декларирал, че не е пътувал отвън страната през последните два месеца, предава Българска телеграфна агенция.

След потвърждаване на диагнозата му цялата болница "Димитрие Джерота " беше сложена под карантина.

Сред инфектираните от някогашния служител на реда е 3-годишно дете (негово внуче) и бременна 30-годишна жена (негова снаха), работеща в кметството на Букурещ. Днес беше доказано, че измежду инфектираните е и доктор гастроентеролог от болничното заведение на вътрешното министерство.

Броят на инфектираните с ковид в Румъния доближи 37 души, като един от пациентите е признат в интензивното поделение на болничното заведение за инфекциозни заболявания "Матей Балш " в Букурещ, заяви уеб сайтът Зиаре.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР