Румънски фирми търсят български работници и предлагат бонуси - осигурен

...
Румънски фирми търсят български работници и предлагат бонуси - осигурен
Коментари Харесай

Румънски фирми търсят български работници

Румънски компании търсят български служащи и оферират бонуси - обезпечен превоз, образование, спомагателни материални придобивки. Работодатели и безработни от двете страни на река Дунав се срещнаха на конгрес в Русе.

Сериозен апетит за фрагменти изпитва текстилна компания от Зимнич и дружество от автомобилната промишленост в Крайова. Затова шефовете на компаниите са принудени да търсят работна ръка в България. Готови са да обезпечат редица привилегии на бъдещите си чиновници, стана ясно по време на извършения в Русе „ Българо-румънски панаир на труда ".
Даниела Георге, съорганизатор на „ Българо-румънски панаир на труда " в Русе: Тези работодатели са съгласни даже да наемат неквалифицирана работна ръка, която да обучат във фабриките си. Те оферират на българските служащи всички вероятни изгоди и спомагателни материални тласъци, в това число и превоз до работното място от България.  В Русе основават учебно заведение за 20 дефицитни специалности В Русе основават учебно заведение за 20 дефицитни специалности
Заради неналичието на фрагменти, в Русе ще бъде основано професионално учебно заведение с над 20 специалности. Идеята е на Стопанската камара в града, а задачата е да с...

Георге посочи, че минималната заплата в Румъния е към 300 евро, които служащият получава чисто след всички налози и удръжки. С спомагателните придобивки и след подготовка, възнагражденията могат да набъбнат и до 700 - 800 евро на месец.
Кремена Раднева, Сдружение „ Европейски център в поддръжка на бизнеса ": Интерес има, просто съгласно мен информацията не стига до получатела си по подобаващ начин… Въпросът е, че човек, който желае да направи тази стъпка, би трябвало да извърви поредност от крачки, с цел да може да отговори на всички условия на съответната нормативна уредба.
През октомври ще бъде качена платформа в интернет, която в допълнение да улесни трудовата подвижност. На нея всеки, който желае да работи в северната ни съседка, ще открие съответни на практика препоръки.
 © БНТ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР