Румънски евродепутат иска оставката на шефа на Световната здравна организация

...
Румънски евродепутат иска оставката на шефа на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Румънски евродепутат поиска оставката на шефа на Световната здравна организация

Румънски евродепутат желае оставката на шефа на Световната здравна организация (СЗО), написа през днешния ден в. ”Адевърул ”. Евродепутатът от Социалдемократическата партия Кристиан Терхеш твърди, че оставката на шефа на СЗО е наложителна, тъй като организацията е скрила основна информация за новия ковид.
В обява в профила си във Facebook румънският евродепутат упреква генералния шеф на СЗО, че е скрил основна информация за ковид, която е можело да избави човешки живот и да предотврати международна икономическа рецесия. В поддръжка на своите обвинявания депутатът цитира информация на Фокс нюз, съгласно която Тайван е разгласил имейл, изпратен до СЗО през декември 2019 година, в който обръща внимание на обстоятелството, че новият ковид се предава от човек на човек. Въпросният имейл е бил подценен от СЗО.

" Оставката на шефа на СЗО е императив! Още един път СЗО се появи като прислужник на китайските комунисти ", показва румънският евродепутат и напомня, че и през януари 2020 година СЗО твърдеше, че вирусът не се предава от човек на човек. Румънският евродепутат отбелязва, че СЗО се управлява от етиопеца Тедрос Гебрейесус, някогашен член на радикалното марксистко-ленинско придвижване Тиграйски национален освободителен фронт, което е било подкрепяно в предишното от Съюз на съветските социалистически републики. " За марксисто-лениниста Тедрос Гебрейесус радикалната идеология и отбраната на имиджа на Китайската комунистическа партия са били по-важни от науката и правилното информиране на света за този вирус. В светлината на това разобличаване, оставката на Тедрос Гебрейесус е наложителна! ", показва Кристиан Терхеш, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пикът на епидемията от ковид в Румъния ще бъде сред 20 април и 5 май, написа в. " Ромъния либера ", като цитира изявление на премиера Лудовик Орбан.

" Удължаването на изключителното състояние е безусловно належащо поради прогнозите за еволюцията на епидемията. Те са сред оптимистичен и по-малко оптимистичен вид. Пикът на епидемията ще бъде сред 20 април и 5 май. Затова, до момента в който не сме достигнали пика, оптималния връх на заболеваемост, е безусловно належащо запазването на тези ограничения, които имат за цел да защитят здравето на жителите и да ги предпазят от риск от разболяване ", съобщи нощес министър председателят Орбан пред телевизия " Реалитатя плюс ".

Всички румънски вестници пишат през днешния ден, че президентът Клаус Йоханис е подписал през вчерашния ден декрет за удължение на изключителното състояние с още 30 дни.

" Ромъния либера " цитира прогнозата на премиера Лудовик Орбан и за образователната година. Пред " Реалитатя плюс " Лудовик Орбан сподели още, че образователната година ще бъде приключена, т.е. няма да бъде повтаряна, а в случай че пикът на епидемията бъде преминат сполучливо, учебните заведения може да отворят след 15 май. До тогава остава в действие отдалеченото образование.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР