Румънски експерт да бъде разпитан по едно от гражданските дела

...
Румънски експерт да бъде разпитан по едно от гражданските дела
Коментари Харесай

Румънски експерт ще бъде разпитан за трагедията в Хитрино

Румънски специалист да бъде разпитан по едно от гражданските каузи за нещастието в Хитрино. Това желаеха юристите на „ Булмаркет ” – компанията притежател на част от композицията, която дерайлира, а съдът одобри настояването им. 

Именно специалисти от Румъния и Германия участваха в „ частното следствие ” на „ Булмаркет ”, съгласно което не превишена скорост, а незаключена стрелка на релсовия път е причина за нещастието. Твърдения, които са отхвърлени и от прокуратурата, и от юриста на потърпевшите и околните на починалите, оповестява Нова тв.

Иначе по случая „ Хитрино ” се водят десетки каузи – 1 наказателно и към 30 цивилен. Исковите им молби са за над 10 млн. лева

ФАКТИ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО:

* Влак с цистерни избухна край гара Хитрино на 10 декември 2016 година

* Седем души починаха.

* Делото „ Хитрино ” потегли на 15 януари 2018 година

* Разследването откри, че случаят не е провокиран от повреди в жп инфраструктурата, не е провокиран от техническа нередовност на състава и не се касае за техническа нередовност. Причината за произшествието е високата скорост, с която се е движил влака.

* С обивнение са двамата машинисти, които са предизвикали гибел по несъобразителност на 7 души и тежки и междинни телесни повреди на още 14 души.

* Пред съда се изправят машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР