Румънската столица Букурещ ще бъде със запорирани сметки, докато не

...
Румънската столица Букурещ ще бъде със запорирани сметки, докато не
Коментари Харесай

Запорират сметките на Букурещ, кметът моли за помощ

Румънската столица Букурещ ще бъде със запорирани сметки, до момента в който не изплати дълга си от 115 млн. евро към локален предприемач.
След дългогодишна правосъдна борба предприемачът Константин (Костика) Констанда е осъдил общината да му заплати сериозната сума. Той има право на обезщетение поради отказано право на градеж върху огромен имот в центъра на града, оповестяват румънски медии.
Тъй като заплащанията се бавят, Констанда се е обърнал към правосъден реализатор, който да блокира общинските сметки от 3 август (понеделник). Досега градската администрация е изплатила на предприемача едвам 17 млн. евро, като му дължи още към 98 млн. евро.
" Уведомиха ни, че на 3 август сметките на кметството ще бъдат изцяло блокирани, към този момент няма да можем да правим заплащания за медицински разноски, обществени разноски, дотации за градски превоз, централно отопление и други. Трябва да платим 115 млн. евро на юристите, които съставляват семейство Констанда, с дефинитивна и неотменима правосъдна присъда ", сподели кметът на Букурещ Габриела Фиря.
Фиря е безапелационна, че общината няма задоволително пари, с цел да покрие сериозната сума, която по думите ѝ се равнява на 20% от годишния бюджет на румънската столица. Според локални медии общият бюджет на кметството в Букурещ за тази година е към 2 милиарда евро.
Какви ще са последствията от запора и по какъв начин счита да се оправи общината, четете в Expert.bg.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР