Румънската национална банка пусна в обращение от 1 януари 2018

...
Румънската национална банка пусна в обращение от 1 януари 2018
Коментари Харесай

Румъния пусна в обращение нови банкноти и монети

Румънската национална банка пусна в обращение от 1 януари 2018 година нови банкноти и монети, оповестява вестник " Гъндул ", представен от Българска телеграфна агенция.

Новият тип на румънските банкноти и монети се вкарва поради закон от юли 2016 година, с който бе изменен гербът на страната. Промяната се състои във връщането на короната на златния орел, изобразен на герба. Съгласно нормативния акт държавните управляващи са задължени да вкарат последователно новия тип на герба на всички места, където той се употребява, до 31 декември 2018-а - годината, в която се празнува Стогодишнината от Великото обединяване на Трансилвания и Румъния и основаването на единна румънска страна.

Новите банкноти са с новия герб и с датата " 1 януари 2018 година ", изписана на едната страна. Останалите графични детайли на банкнотите и монетите, техните характерности, както и детайлите за сигурност, са същите като на банкнотите и монетите, които са били в обращение до 31 декември 2017 година

Банкнотите и монетите с новия герб ще бъдат пускани в обращение последователно, според от действителните потребности за пари в обращение. Старите и новите разплащателни средства ще циркулират редом.

Според вносителите на закона за смяна на държавния герб наличието на короната в герба на Румъния е знак на " независимостта, суверенитета и единството на страната ", написа в. " Котидианул ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР