Румънската компания Трансгаз ще приключи до края на годината втората

...
Румънската компания Трансгаз ще приключи до края на годината втората
Коментари Харесай

Закачаме се за румънски газов проект?

Румънската компания " Трансгаз " ще завърши до края на годината втората фаза на плана си за свързване на газотранспортните системи " Исакча 1 - Негру вода " с националната си газопреносна мрежа, оповестяват медиите в северната ни съседка.
По-важното, обаче, е че този план ще бъде част от Трансбалканския газопровод, по който до скоро България получаваше природен газ по направлението от Украйна.
Това ще разреши на Румъния да играе по-значителна роля при производството и доставката на газ за целия район. От другите две тръби едната ще бъде също свободна за запазване на потенциал от началото на идната годината, според европейските правила.

Третата тръба ще остане за " Газпром ", като само съветската компания може да доставя природен газ по нея.

Освен за експорт по това направление са вероятни и реверсивни доставки на природен газ - т.е. от България да се доставят количества природен газ за Румъния.

Това ще бъде и вторият интерконектор, който ще свързва София и Букурещ. Първият бе приключен през 2016 година и свърза газовите мрежи сред Русе и Гюргево. Там доставките обаче може да се правят единствено в посока от България към Румъния.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР