Румънската компания Rockwool Group открива фабрика за базалтова минерална вата

...
Румънската компания Rockwool Group открива фабрика за базалтова минерална вата
Коментари Харесай

В Южна Румъния откриват фабрика за базалтова вата за 50 милиона евро

Румънската компания Rockwool Group открива фабрика за базалтова минерална вата в Румъния. Инвестицията възлиза на 50 милиона евро, написа SeeNews.

Фабриката е ситуирана върху повърхност от 30 хектара в Южна Румъния, в парка Ploiesti West Park. Производственият ѝ потенциал е 45 000 тона годишно, което я прави най-голямата сходна фабрика в индустрията на Румъния.

Продукцията ще се продава главно на румънския пазар, защото все още Румъния е един от най-големите пазари на консумативи за строителната промишленост в Европа. Част от продукцията, несъмнено, ще се изнася и за прилежащите страни.
 Бизнесът в Румъния ще се нуждае от 1 милион нови чиновници през 2020 година
Бизнесът в Румъния ще се нуждае от 1 милион нови чиновници през 2020 година

Над половината компании в страната ще търсят работна мощ

Към момента във фабриката работят 150 души, като се чака до края на месеца броят им да нарасне до 170 души. Предстои и спомагателни 300 работни места да бъдат открити в областта на услугите и логистиката, в резултат на разрастването на предприятието.

" След едногодишни строителни старания фабриката Rockwool е подготвена. Вече започнахме комерсиално произвеждане. С горделивост можем да кажем, че към този момент произведохме първата базалтова вата Rockwool в Румъния ", сподели шефът на Rockwool Balkans Флорин Попеску.

Новата фабрика употребява като суровина за произвеждане базалт и вулканична канара. Ресурсите са намират в обилие в северната ни съседка.

Rockwool Group е мултинационален производител на артикули от минерална вата със седалище в Копенхаген, Дания. Компанията има развива активност в 39 страни, като за нея работят над 11 500 чиновници.
 Една от най-големите строителни компании в Румъния стартира жилищен и бизнес план за €100 милиона в Букурещ
Правят огромен жилищен и бизнес комплекс за €100 милиона в Букурещ

В Crown Towers ще има 230 първокласни жилището, офиси, търговски пространства и зони за отдих
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР