Румънската газопроводна компания Transgaz строи газопровода RO-HU-AT за включване към

...
Румънската газопроводна компания Transgaz строи газопровода RO-HU-AT за включване към
Коментари Харесай

Румънската Transgaz строи газопровода RO-HU-AT за включване към „Южен газов коридор“


Румънската газопроводна компания Transgaz строи газопровода RO-HU-AT за включване към „ Южен газов кулоар “, оповестява азербайджанската организация Trend, базирайки се на компанията.

Както се оповестява, компанията е приключила дейностите съвсем доникъде на сектора на газопровода ROHUAT на територията на Румъния. Разходите за реализирането на първия стадий от плана са коствали 560 млн. $.

Transgaz е построила към този момент 215 километра от трасето на газопровода от общо 550 километра.

„ Газопроводът RO-HU-AT свързва България, Румъния, Унгария и Австрия за превозване на газ от района на Черно море за Централна Европа. Участъкът от газопровода на територията на Румъния също по този начин ще даде опция за превозване на газ от главните залежи на газ в Черно море, открити през последните години. RO-HU-AT ще обезпечи и връзка с други огромни планове от газотранспортната инфраструктура, като „ Южен газов кулоар “. Максималният годишен потенциал на RO-HU-AT ще е 1,5 милиарда куб м за България и 4,4 милиарда куб м за Унгария “, се споделя в известието.

Проектът „ Южен газов кулоар “ планува основаване на газопроводна инфраструктура за превозване на добивания в границите на създаването на находището „ Шах Дениз 2 “ азербайджански газ от Турция за Европа. Основни съставни елементи в плана са „ Шах Дениз 2 “, разширението на Южно-Кавказкия газопровод Баку-Грузия-границата с Турция, строителството на Трансанадолския газопровод (TANAP) от източната до западната граница на Турция и Трансадриатическия газопровод (TAP), свързващ Гърция, Албания и Адриатическо море с южната част на Италия. Според известие на TAP AG, последният стадий от наземните действия в границите на реализирането на плана за Трансадриатическия газопровод (TAP) е приключен над 95 % в Гърция, Албания и Италия (общо 765 км), излиза наяве от данни на консорциума TAP AG.

Доставките на азербайджански газ за Европа се чака да се случат през 2020 година, като се касае за 10 милиарда куб м, от които 6 милиарда куб м за турския пазар. Доставките за Турция започнаха още през лятото на 2018 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР