Румънската фондация за иновации и възобновяеми технологии FITS представи наскоро

...
Румънската фондация за иновации и възобновяеми технологии FITS представи наскоро
Коментари Харесай

Румънци направиха hi-tech къща на 48 квадрата

Румънската фондация за нововъведения и възобновими технологии FITS показа неотдавна плана си за къща Soleta zeroEnergy. Малкият дом е пилотен план и е основан на модулен принцип. Той може да бъде създаден и като огромна фамилна къща. В нея има водещи технологии, които разрешават най-малък разход на сила.

Моделът, който е и първообраз на цяла линия бъдещи къщи Soleta zeroEnergy, е с размери 6,4 на 7,5 метра. Площта му е 48 квадратни метра. Пред него има 3-метрова дървена веранда. Той съставлява едно огромно помещение, в което е обособен хигиеничен възел с повърхност 5,5 квадратни метра. Дървена полица, завършена като стъпала, води към дребен полуетаж. Там има място за спане с височина от към 1,7 метра до тавана. Площта му е 9 квадрата.

За разлика от други сходни структури Soleta zeroEnergy има необятни и доста качествени прозорци. Те вършат помещението извънредно ярко и пространно. Над тях има огромни дървени перголи. В интериора има открити дървени греди, които контрастират с ослепително бели стени. Същата композиция - дърво и бял цвят, е употребена в част от мебелите. Къщата е проектирана по този начин, че да има естествена вентилация на въздуха в горещо време. За студено време има специфични вентилатори, които извличат топлината от издишания от жителите въздух. Малкият дом има и апаратура за събиране на дъждовна вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР