Румънска журналистка от независима платформа е подала жалба в полицията,

...
Румънска журналистка от независима платформа е подала жалба в полицията,
Коментари Харесай

Журналистка, разследваща секс афери, бе заплашена, че "ще й откъснат главата"

Румънска журналистка от самостоятелна платформа е подала тъжба в полицията, откакто през вчерашния ден е била застрашена по телефона от незнайно лице, което я предизвестило, че "ще й откъсне главата ", в случай че продължи да написа за вътрешните каузи на църквата и за това какво вършат свещениците, написа в. "Адевърул ".

Диана Ончою от самостоятелната платформа Dela0.ro сътрудничи на плана "Да бъде светлина " и от няколко месеца проверява полови злоупотреби в теологичната семинария в Хуш, окръг Васлуй (Североизточна Румъния). Според сътрудниците й от плана "Да бъде светлина " опасността, отправена непосредствено към Ончою, е предизвестие към целия екип кореспонденти, предава Българска телеграфна агенция.

"От месеци се поставят съществени старания да се попречи на документалната работа на репортерите на "Да бъде светлина " по въпроса за злоупотребите в Хуш. Ще ги разгласим всичките с времето. Ще научите за съществуването и действието на адска система на съучастничество, в която са забъркани силови институции на румънската страна, работейки в интерес на ползите на Румънската православна черква ", обявиха от плана "Да бъде светлина ".

Румънската патриаршия реагира по случая посредством представителя си Василе Бънеску. Той отхвърли всяко свързване на Румънската православна черква със заканите, отправени към журналистката Диана Ончою, и изрази вяра, че "ако това е правилно ", създателят им ще бъде открит навреме от управляващите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР