Румънска журналистка от независима платформа е подала жалба в полицията,

...
Румънска журналистка от независима платформа е подала жалба в полицията,
Коментари Харесай

Заплашват да откъснат главата на румънска журналистка, разследваща църквата

Румънска журналистка от самостоятелна платформа е подала тъжба в полицията, откакто през вчерашния ден е била застрашена по телефона от незнайно лице, което я предизвестило, че " ще й откъсне главата ", в случай че продължи да написа за вътрешните каузи на църквата и за това какво вършат свещениците, написа в. " Адевърул ".

Диана Ончою от самостоятелната платформа Dela0.ro сътрудничи на плана " Да бъде светлина " и от няколко месеца проверява полови злоупотреби в теологичната семинария в Хуш, окръг Васлуй (Североизточна Румъния). Според сътрудниците й от плана " Да бъде светлина " опасността, отправена непосредствено към Ончою, е предизвестие към целия екип кореспонденти, предава Българска телеграфна агенция.

" От месеци се поставят съществени старания да се попречи на документалната работа на репортерите на " Да бъде светлина " по въпроса за злоупотребите в Хуш. Ще ги разгласим всичките с времето. Ще научите за съществуването и действието на адска система на съучастничество, в която са забъркани силови институции на румънската страна, работейки в интерес на ползите на Румънската православна черква ", обявиха от плана " Да бъде светлина ".

Румънската патриаршия реагира по случая посредством представителя си Василе Бънеску. Той отхвърли всяко свързване на Румънската православна черква със заканите, отправени към журналистката Диана Ончою, и изрази вяра, че " в случай че това е правилно ", създателят им ще бъде открит навреме от управляващите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР