Румънката Симона Халеп за втори пореден път ще завърши годината

...
Румънката Симона Халеп за втори пореден път ще завърши годината
Коментари Харесай

Симона Халеп за втори пореден път ще завърши годината като номер 1

Румънката Симона Халеп за втори следващ път ще приключи годината като лидерка в международната класация по тенис, оповестиха от WТА.

27-годишната Халеп излезе на върха за първи път на 9 октомври 2017-а, откакто завоюва 27-ата си купа на шампионата в Пекин. На 29 януари тази година румънката отстъпи за четири седмици водачеството в ранглистата на датчанката Каролине Возняцки, само че на 26 февруари тя още веднъж се върна отпред. В края на сезона Халеп ще бъде лидерка в класацията на УТА общо 53 седмици, което е десети резултат в историята на женския тенис.

2018 has been incredible. I am so proud to finish as @WTA year-end No.1 for the second time!

Thanks to @darren_cahill and all my team for making these memories with me and being by my side pic.twitter.com/zvj6PXJKi4
— Simona Halep (@Simona_Halep) October 15, 2018 " Това е огромна чест за мен да завърша сезона преди всичко в международната класация. А аз реализирам това за повторно, което е изключително скъпо за мен. Гордея се, че направих по този начин моето име да се намира дружно с имената на велики тенисистки, които са завършвали годината като номер 1 ", сподели Халеп.

През юни румънката победи на " Ролан Гарос " и завоюва първа купа в кариерата си от Големия шлем, а при започване на годината доближи до финала на Откритото състезание на Австралия.
Тази седмица Симона Халеп ще взе участие на шампионата за Купа " Кремъл " в съветската столица Москва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР