Румънката Симона Халеп победи Серина Уилямс с 6-2, 6-2 във

...
Румънката Симона Халеп победи Серина Уилямс с 6-2, 6-2 във
Коментари Харесай

Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън

Румънката Симона Халеп победи Серина Уилямс с 6-2, 6-2 във финала на Уимбълдън, с цел да завоюва първата си купа от конкуренцията и общо втора от Големия шлем. Халеп тотално надигра именитата си съперничка и справедливо стигна до триумф след по-малко от час игра на Централния корт в Ол Ингланд Клъб.

До момента Халеп се славеше най-много като доста мощна тенисистка на клей, като най-хубавото ѝ достижение на Уимбълдън бе полуфинал от 2014-та година, до момента в който за Серина това бе 11-ти край в шампионата, като тя има и седем трофеи. От самото начало на мача 27-годишната румънка сподели ужасно равнище на тенис и взимаше подаванията си без проблеми, като от своя страна поставяше напрегнат Уилямс при неин сервис. Халеп съумя да стигне до два пробива, с цел да вземе първата част с 6-2, а картината на корта не се промени през втория сет, в който Халеп стигна до нови два пробива и затвори мача след тъкмо 55 минути игра.Статистиката от дуела акцентира превъзходството на румънката, като тя загуби единствено 12 точки на личен сервис, осъществя 13 печеливши удара и позволи едвам три непредизвикани неточности. Уилямс приключи със 17 уинъра, само че и цели 25 непредизвикани неточности, като сервисът ѝ не работеше на нормалното равнище от последните две седмици и тя осъществя едвам два аса.

По този метод Симона Халеп завоюва втора купа от Големия шлем след тази от Ролан Гарос 2018 и ще се изкачи до четвърто място в международната класация от понеделник. Уилямс от своя страна записа трета поредна загуба в шампионатите от Шлема и още веднъж не съумя да изравни върха на именитата Маргарет Корт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР