Румъния вече позволява свободен сухопътен транзит на българските граждани, които

...
Румъния вече позволява свободен сухопътен транзит на българските граждани, които
Коментари Харесай

Българите вече могат да пътуват през Румъния без специално разрешение

 Румъния към този момент разрешава свободен сухопътен пренос на българските жители, които пътуват от България, без да изисква самостоятелно позволение по дипломатически път, оповестяват от Министерство на външните работи.

За българските жители, пътуващи директно през Румъния в посока България, остава досегашният режим на свободен пренос без позволение по дипломатически път.

При сухопътно директно прекосяване през Румъния българските жители е належащо да съблюдават откритите зелени коридори. Информация за тях може да бъде открита на адрес:  https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=2cd8851109eb443ab4c09cb0ec96b054

По информация на посолството ни в Букурещ заради интензивния трафик на моменти прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт е мощно затруднено.

Информация за работещите Граничен контролно-пропусквателен пункт и осреднено време на прекосяване може да бъде открито на адрес: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/

Изискването за позволение по дипломатически път за пренос отпада за всички жители на страни – членки на Европейския съюз, Европейската икономическа общественост, Швейцария и Англия.  Промяната е в осъществяване на нови разпореждания на румънските управляващи от 18 май 2020 година по отношение на оповестяването на Ситуация на паника на територията на страната като част от битката против разпространяването на COVID-19. 

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Букурещ на телефони: + 40 (0)21 230 21 50; + 40 (0) 21 230 21 59.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР