Румъния трябва да предостави на Украйна батарея за противовъздушна отбрана

...
Румъния трябва да предостави на Украйна батарея за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Траян Бъсеску: Ръмъния трябва да предостави „Пейтриът“ на Украйна

„ Румъния би трябвало да даде на Украйна батарея за противовъздушна защита „ Пейтриът “.

Това съобщи някогашният румънски президент Траян Бъсеску в изявление за Digi24. Според него в подмяна Букурещ ще получи нова батарея „ Пейтриът “ от парите, с които Съединени американски щати оказват помощ на Украйна.

„ Върховният съвет за защита (ВСО) би трябвало да реши целите, които съставляват избор сред присъединяване в напъните за прекъсване на руснаците и безучастие. Мисля, че това би било огромна неточност за Румъния, още повече че всяка съветска победа значи спомагателен риск за националната сигурност на Румъния - и освен на нея. Засега украинците се борят и за нас, а освен за тях. " - сподели Бъсеску.

Той изясни, че Румъния не би трябвало да се лишава от единствената настояща система „ Пейтриът “, само че може да даде на Украйна една от системите в развой на употреба, като се има поради, че украинците са се специализирали в употребата на такива оръжейни системи.

Той разкритикува изявление на президента Клаус Йоханис, който съобщи, че би трябвало да забележим какво ще получи Румъния в подмяна, в случай че подари система „ Пейтриът “ на Украйна.

„ Напоследък Румъния съумява да наподобява като простака на Европа. Какъв е смисълът да го обсъждаме обществено, дано забележим какво ще получим в подмяна? Това е цялостна нелепост. Вземете решение дали да изпратите тази система „ Пейтриът “ на Украйна или не, а другояче преговаряйте умерено, без да вдигате звук. В Украйна умират хора... той (Йоханис) желае да види какво ще получи? “ - сподели някогашният президент.

Според него би било неточност Румъния да не даде „ Пейтриът “ на Киев.

„ В Украйна умират хора, умират деца, умират старци и Румъния да седи с тях неизползвана би било политическа и военна неточност. Никой не споделя, че ще дадем тази система „ Пейтриът “ гратис. Ние я даваме против пари, т.е. от сумата, с която Съединени американски щати оказват помощ на Украйна, ще бъдат извадени пари за нов ред за Румъния. " - добави той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР