Румъния си поставя за цел да приеме еврото през 2024

...
Румъния си поставя за цел да приеме еврото през 2024
Коментари Харесай

Румъния възнамерява да приеме еврото през 2024 г.

Румъния си слага за цел да одобри еврото през 2024 година, съобщи финансовият министър Еуджен Теодорович преди началото на среща на Еврогрупата и неофициална среща на министрите на финансите (ЕКОФИН) в Букурещ, съобщи Аджерпрес.

"Румъния си е сложила ясна цел (за приемане на еврото) през 2024 година ", уточни Теодорович. "Макар да сме подготвени по избрани критерии, решението въпреки всичко се взема на европейско равнище. В този смисъл Румъния има доста добре аргументиран проект. Миналата година през декември държавно управление утвърди този проект за прекосяване към еврото. Ние се придържаме към него, изпълняваме изискванията, както постоянно сме правили ", добави министърът.

Днес и на следващия ден в Букурещ в подтекста на румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз се организира среща на Еврогрупата и неофициална среща на министрите на финансите на Европейски Съюз (ЕКОФИН). В тях вземат участие еврокомисарят по въпросите на еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис, еврокомисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер и еврокомисарят по икономическите и финансите въпроси Пиер Московиси.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР