Румъния ще продължи политическите дискусии за присъединяване на страната към

...
Румъния ще продължи политическите дискусии за присъединяване на страната към
Коментари Харесай

Румъния и България ще предприемат съвместни действия за присъединяване към Шенген

Румъния ще продължи политическите полемики за присъединение на страната към Шенгенското пространство.

Това съобщи румънският президент Клаус Йоханис. Той добави, че през идващите седмици ще посети България, с цел да даде сигнал, че двете страни са подготвени да се причислят към Шенген.

" Ще продължим политическите диалози на всички равнища, на безусловно всички равнища, и аз съм оптимист, че ще намерим решение на този проблем, само че ми се желае да не се придържаме към избрана дата. Повтарям, че за мен, за Румъния и за румънците е значимо да влезем в Шенгенското пространство. Не желая да обвързваме полемиката с избрана дата, тъй като, както видяхме и през декември, тези неща не могат да бъдат обвързани с избрана дата, те са свързани с доста съображения, те би трябвало да бъдат европейски. За страдание обаче те са свързани и с вътрешнополитически въпроси в някои държави-членки. Това е нещо, което не намирам за положително, само че не може да бъде подценено. Така че продължаваме разискванията и аз съм оптимист ", съобщи Клаус Йоханис преди изключителното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

Румънският президент разясни, че страната му ще предприеме взаимни дейности с България за присъединение към Шенгенското пространство:

" Обсъждал съм този въпрос с президента Румен Радев и да, ще пристъпим към взаимни дейности. През идващите няколко седмици ще посетя България за разискване, само че и с цел да дадем сигнал, че сме подготвени. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР