Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор

...
Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор
Коментари Харесай

В Румъния предвиждат доживотен затвор за изнасилване и педофилия

Румъния ще одобри незабавно нов закон, който планува пожизнен затвор за обезчестяване и педофилия , съобщи с румънският министър председател Виорика Данчила.
Изявлението беше направено, откакто ДНК проби потвърдиха, че отвлеченото 15-годишно момиче Александра Мачешаму, което изчезна на 24 юли, е било убито, съобщи БГНЕС.
Случаят провокира отвращение в Румъния и разкри голям брой проблеми в полицията и правосъдната система на страната.
65-годишен монтьор от град Каракал в южната част на страната призна, че е умъртвил Александра и още едно 18-годишно момиче, което за последно е забелязано живо през април.
" Няма да демонстрираме приемливост към неналичието на човечност и пренебрежение към жителите ", съобщи министър председателят Данчила и разгласи нови държавни ограничения.
Осъдените педофили и изнасилвачи в този момент могат да получат надлежно до седем и 12 години затвор, а изнасилвачите могат да бъдат наказани на до 18 години затвор, в случай че жертвите им починат.
Александра три пъти се обадила на европейския номер за незабавни случаи 112 и споделила, че е била отвлечена, пребита и изнасилена, само че на полицията били нужни 19 часа, с цел да открият причинителя, в чийто дом са открити кости и ДНК доказателства за закононарушението. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР