Румъния ще положи необходимите усилия, за да се присъедини към

...
Румъния ще положи необходимите усилия, за да се присъедини към
Коментари Харесай

Румъния иска да се присъедини към еврозоната през 2024 г.

Румъния ще постави нужните старания, с цел да се причисли към еврозоната през 2024 година, съобщи през днешния ден в Брюксел румънският министър председател Виорика Дънчила, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Румъния е поела ангажимент да се причисли към еврозоната, откакто извърши изискванията, само че наскоро определихме времеви небосвод за тази цел - 2024 година На собствен ред, поемам ангажимент, че ще положа нужните старания, с цел да повеждам моята страна в тази посока ", съобщи Виорика Дънчила в границите на полемика за бъдещето на Европейски Съюз, озаглавена " Ядра и периферии в Европа? Следващият европейски план ". Дискусията е проведена от Института Аспен Румъния в Постоянното посланичество на Румъния към Европейски Съюз.

Виорика Дънчила акцентира, че Румъния в никакъв случай не се колебала да гледа намерено на всяка самодейност, която има за цел да задълбочи европейското съдействие.

" В същото време чакаме и че всяка самодейност ще гледа намерено към Румъния. Имаме моралното право да засегнем тази тематика, защото нашите старания за присъединение към Шенгенското пространство не са получили отговор към този момент 10 години. Въпреки това, обезпечаваме сполучливо сигурността в една необятна зона по външните граници на Европейски Съюз, участвайки интензивно в процеса на подсилване на инструментариума за сигурност в европейски проект ", съобщи Дънчила.

В рамките на визитата си в Брюксел румънският министър председател ще се срещне с румънските евродепутати в Постоянното посланичество на Румъния към Европейски Съюз. Утре Дънчила и членове на румънското държавно управление ще имат взаимна среща с Европейската комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР