Румъния ще отвори училищата през септември, въпреки увеличаването на броя

...
Румъния ще отвори училищата през септември, въпреки увеличаването на броя
Коментари Харесай

Въпреки увеличилите се случаи Румъния отваря училищата през септември

Румъния ще отвори учебните заведения през септември, макар увеличението на броя на инфектираните от ковид. Това даде обещание министър председателят Людовик Орбан в тирада пред Народното събрание.

Учениците, учителите и всички чиновници ще носят наложително маски и ще бъдат снабдени с дезинфектанти.

Орбан обаче даде увещание, че локалните управляващи ще могат да вземат решение дали да затворят учебните заведения, в случай че в региона има над трима новозаразени на 1000 души население.
 Румъния надвиши 50 000 инфектирани с новия ковид
Румъния надвиши 50 000 инфектирани с новия ковид

От началото на епидемията са умряли 2 343 души

Междувременно опозиционната Социалдемократическа партия възнамерява да внесе избор на съмнение против Орбан през идната седмица поради несправяне с пандемията. Недоволството се натрупва още от май, когато в обществените мрежи беше публикувана фотография на Людовик Орбан, нарушаващ противоепидемиологичните ограничения - заобиколен от четирима членове на Народното събрание той пушеше и пиеше, като никой в компанията му не носеше маска и не бе на нужното разстояние от другия.

Орбан се оправда, че фотографията е правена на рождения му ден - 25 май , когато той чества с приятелите си от кабинета своя 57-и рожден ден .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР