Румъния ще отпусне повече ограничения свързани с Covid-19, но маските

...
Румъния ще отпусне повече ограничения свързани с Covid-19, но маските
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Румъния: Ваксинирайте се за да не се върнем към ограниченията

Румъния ще отпусне повече ограничавания свързани с Covid-19, само че маските евентуално ще останат наложителни на закрити публични места , като да вземем за пример в публичния превоз или в магазините, оповестява румънската медия Universul.

Вътрешният министър Лусиан Боде предизвести в понеделник за " четвърта вълна " i съобщи, че някои от рестриктивните мерки ще бъдат изменени, а не анулирани . Случаите Covid-19 са се нараснали леко през последната седмица до над 100 нови случая дневно.

Медиците предизвестяват за последователно, само че дълготрайно повишаване на инфекциите със SARS-CoV-2 след интервал, когато случаите намаляваха до няколко десетки дневно.

Основната мярка, която би трябвало да се отпусне от 1 август, е броят на хората, които могат да посещават частни събития, като концерти, празненства или сватби, сподели министърът. Тази цифра евентуално ще се усили от този уикенд.

По време на конференция в понеделник в източния град Чернавода вътрешният министър сподели, че управляващите ще създадат публично известие за маските преди идната неделя, като да вземем за пример дали хората ще бъдат глобявани за неспазване .

" Маските ще останат наложителни и след 1 август. Изпращам най-ясното обръщение към необятната общност: Моля, спазвайте ограниченията за отбрана ", сподели вътрешният министърът.

" С паника следим какво се случва в други европейски страни . Разглеждаме какви ограничения са подхванали. Ние последователно смекчихме ограниченията на стадии. Ще представим нови правила като такива, позволяващи повече участници на частни събития. Тези ограничения би трябвало да бъдат партньорство сред управляващите и обществеността . "

" Единственото решение е акцията за имунизация . Без това ние ще се върнем към рестриктивните мерки , както направиха другите страни ", добави министърът на вътрешните работи на Румъния.
 Европа минава от зелено към оранжево за Covid
Европа минава от зелено към оранжево за Covid

СЗО и ECDC предлагат цялостна имунизация и ограничения с цел да не се стига до ограничавания в обществото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР